Waarom kiezen voor Filove?

Wanneer twee mensen verliefd op elkaar worden en twee levens zich samenvoegen, is het niet de vraag of, maar wanneer moeilijkheden ontstaan. Ik geloof niet dat er een liefdesrelatie bestaat waarin de ene partner de andere partner niet van tijd tot tijd diep raakt. Ruzie maken en flinke discussies hebben altijd invloed op een relatie. De vraag is alleen wat de weerslag daarvan op de relatie is.

Vanuit een persoonlijk perspectief kan ik u vertellen dat ik op geen enkel moment in mijn opvoeding goed voorgelicht ben over wat je in een relatie kunt tegenkomen, hoe je de relatie kunt onderhouden en met elkaar om kunt gaan. Wellicht heeft u, net als ik, alleen ouders als voorbeeld gehad. Mijn ouders gingen scheiden… Niemand leerde mij ooit hoe een relatie aan te gaan, hoe enorm verschillend mannen en vrouwen eigenlijk zijn en wat te doen wanneer een relatie niet goed verloopt. En wat is dat eigenlijk, “niet goed”?

Volgens het CBS (1) eindigde in 1980 ongeveer een kwart van de huwelijken in een echtscheiding. Sindsdien is het percentage elk jaar gestegen. In 2015 werd ongeveer een derde van de huwelijken ontbonden. In Rotterdam leggen paartjes hun liefde letterlijk met sloten aan “de Hoerenloper” (2) vast. Hoeveel van deze koppeltjes, homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, bi (lhbt’ers) (3) of hetero, zullen aan het eind van het jaar nog bij elkaar zijn?

Op dit moment is het wellicht meer van belang te kijken naar hoe uw relatie verloopt. Leeft u rustig en tevreden? Dan kan dat voor de liefde een gevaar zijn. Ik daag u graag uit: haal alles uit uw relatie! Misschien ligt de situatie wat anders. Weet u bijvoorbeeld niet goed wat (nog meer) te doen om uw relatie weer op de rit te krijgen, of overweegt u uit elkaar te gaan. Of problemen nu groot zijn of klein, als u niet onderzoekt wat het is dat verkeerd gaat of beter kan, wat de relatie tot op dit punt heeft gebracht, zult u meer van hetzelfde krijgen. “Je krijgt wat je verdient”, en de gevolgen zult u, en eventuele kinderen, altijd wel een keer moeten dragen.

Zoals het vaak gaat met problemen, is voorkomen beter dan genezen. Een tijdige actie-georiënteerde interventie op maat kan dé oplossing zijn. Wacht niet met het inschakelen van hulp, neem niet langer met minder genoegen; breek met de trend! Op basis van mijn kennis en ervaring met ontreddering en herstel in het achterhoofd, help ik u graag uw relatie onder controle en op het rechte pad te krijgen.