Voor wie is er Filove?

De focus ligt, heel eenvoudig, op het oplossen van problemen. Ik concentreer me niet op het achterhalen waar de problemen vandaan komen, of wat er gebeurd is tussen partners of in het verleden van één van hen of beiden. Daar kan lang over gepraat en nagedacht worden, maar daar veranderen we de relatie niet mee. Graag help ik u de weg vrij te maken en u te leiden naar de uitgang. Ik wil resultaten behalen, dat is mijn drijfveer. Maar dat lukt alléén met uw hulp. Ik vraag u bereid te zijn. “Bereid zijn is alles”.

Dat klinkt simpel. Wat u in het traject stopt, krijgt u er ook uit. Het is als trainen in de sportschool. Net als een personal trainer is mijn aanpak praktisch en goed opgebouwd. Ik laat u het maximale uit uzelf en uw relatie halen en die inspanning kan soms pijn doen. Maar het resultaat zal u aanstaan. Daarbij kan ik, net als in de sport, niet verder dan langs de lijn met u meelopen. Uw onvoorwaardelijke inzet en toewijding zijn om die reden een vereiste. Op een warme, oprechte manier zeg ik u hoe ik de zaken zie, wat er nodig is om aan uw eigen behoeften te voldoen en aan die van uw partner en hoe u precies de basis van uw leven kunt op- of uitbouwen waarop een gezonde, fijne relatie kan bestaan. Eventuele verwarring gaan we ontrafelen en verkeerd denken zetten we recht. Het is geen ingewikkelde materie waarmee ik u help, maar een eenvoudig te begrijpen wijsheid die u zeker zal aanspreken. U zult de kennis als vanzelf onthouden en elke dag kunnen toepassen, wat uzelf en uw relatie naar een hoger plan brengt. In de toekomst zult u situaties gaan herkennen en zelf in staat zijn antwoorden te vinden.

Daag uzelf uit, ontneem u deze kans niet. Het is het grootste cadeau dat u uzelf, uw partner en eventuele kinderen kunt geven.

Uitzondering en Voorwaarde

Filove is er voor iedereen! Er zijn echter twee condities:

Een uitzondering:

  • Mocht uit het voorgesprek, of in een latere fase, blijken dat een probleem bij een of beide partners te groot is, waardoor normaal functioneren in het dagelijkse leven niet meer goed mogelijk is, dan is psychotherapie de aangewezen weg en verwijs ik u door naar een psychotherapeut. De psychotherapeut richt zich voornamelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem dat allereerst opgelost zal moeten worden. Overigens kan alléén in dergelijke gevallen relatietherapie door een psychotherapeut, afhankelijk van uw zorgverzekeraar, vergoed worden. In alle andere gevallen niet. Wanneer relatieproblemen zonder hulp van buiten blijven bestaan, maar u wel in staat bent te functioneren in het dagelijkse leven, dan kunt u uitstekend bij mij terecht. In dat geval wordt het traject niet vergoed, door geen enkele zorgverzekeraar.

Een voorwaarde:

  • Om mijn werk goed te kunnen doen, verwacht ik van u dat u tijd en moeite in het traject stopt. Absolute inzet, en dit zonder enige bedenking of voorbehoud, is een belangrijke randvoorwaarde voor het bereiken van de juiste afloop. Vraag uzelf af of u daartoe bereid bent. Is het antwoord ‘ja’, dan ben ik u graag van dienst. Mocht het overigens zo zijn dat één van de partners (nog) niet mee wil doen, maar u wel, dan bent u zeker aan het juiste adres. In dat geval kan ik u veel bieden waardoor u zich aanzienlijk beter gaat voelen. U komt positiever en rustiger in het leven te staan. Uw partner gaat daardoor anders op u reageren.